Waarom ik niet met een weegschaal werk? Dat vragen cliënten zich verbaasd af tijdens een eerste consult. Hoe kan je mij dan controleren? Ik controleer je niet, ik motiveer je 🙂

In plaats van te investeren in een professioneel weeg- en meettoestel zag ik veel meer mogelijkheden in het aankopen van de toolbox van ‘Tools voor diëtisten’. De tools ondersteunen bij het geven van voedingsadvies, bij het inzicht geven in eetgedrag, bij algemene voedingsvoorlichting.

De meerwaarde ligt hem in het beeldend maken van het gesprek. Waar woorden vaak wat vluchtig zijn, kan je met de tools deze woorden letterlijk vorm geven en je weg voor ogen zien. Je doelstelling, je wensen, je weg, je bestemming, je hindernissen, je gewoonten. Het kan zichtbaar worden en eens je het ziet kan je er iets mee doen. De tools maken de zaken tastbaar.

Dus nee, als je bij mij op consultatie komt moet je niet op de weegschaal. Want we willen de focus weg van het gewicht. Maar Er mag en zal zeker over gewicht gepraat worden, als je dat wil. En over zoveel meer.